Het Cultuurhuis van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in Doorn stond donderdag 21 december 2017 in het teken van alleenstaande ouderen. In aanloop naar de feestdagen organiseerde de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met de gemeente een kerstlunch voor maar liefst vijftig senioren.

Voor de ouderen die niet op eigen gelegenheid konden komen, werd door Lionsleden het vervoer verzorgd. Bij het Cultuurhuis had de gemeente speciaal een rode loper uitgelegd als warm welkom voor de gasten naar de tot restaurant omgetoverde raadszaal. Een restaurant met een bijzondere kerstsfeer. Of zoals burgemeester Naafs het zelf uitdrukte: 'Normaal is de raadszaal een wat saaie zaal, maar nu is het een gezellig restaurant met allemaal lieve mensen die samen kunnen genieten van een heerlijke lunch'.

De lunch werd in alle facetten verzorgd door leden van de Lionsclub, ook waren Lions-leden gastheer aan de tafels met zes of zeven senioren. Er werd door de gasten uitgebreid met hun buurman of buurvrouw gekletst, naar de achtergrondmuziek geluisterd en volop genoten van het samen eten, nieuwe mensen ontmoeten maar vooral van de sfeer. 'Ha, eindelijke weer eens uit huis. Ik ben meer dan drie weken niet buiten geweest', zegt een van de gasten.

Nieuwkomers

Burgemeester Naafs zelf stak niet onder stoelen of banken dat hij onder de indruk was van het verloop van de lunch. Ook hij genoot van het samenzijn met deze medeburgers van zijn gemeente. Hij was blij verrast te zien dat twee nieuwkomers hielpen bij het serveren om op die manier Nederlands te leren. Deze twee vrouwen had hij in november gezien bij het event 'Back to Society' van de Soroptimisten en de Lions samen, waarbij er matches werden gemaakt om onder meer van elkaar te leren. Tijdens deze kerstlunch maakte een van de senioren een afspraak om een van deze vrouwen Nederlands te leren!

Kerstverhaal burgemeester

Na de lunch las burgemeester een speciaal voor deze middag uitgekozen kerstverhaal voor. Aansluitend was er een optreden van het Driebergse dameskoor de Badparels. Onder het genot van glühwein of warme chocolade werd naar de kerstliederen geluisterd en soms zelfs een beetje meegezongen. De sfeer kwam er goed in en iedereen was het er over eens: deze eerste kerstlunch voor alleenstaande senioren georganiseerd door de Lionsclub was geslaagd. Mede dankzij de medewerking van de gemeente en de sponsoring van verschillende winkeliers uit de gemeente.