De LionsClub Utrechtse Heuvelrug, een vriendenclub met een sociaal maatschappelijk doel. 

Actief zijn voor de maatschappij, dat is wat ons bindt als club. En daarbij Zichtbaar in alles wat we doen zodat we anderen mogen inspireren. Lions club Utrechtse Heuvelrug, een vriendenclub met een sociaal maatschappelijk doel; actief én zichtbaar. 

Met onze activiteiten en de gekozen goede doelen richten we ons voornamelijk op jongeren, ouderen, personen met een beperking en de cultuurhistorische  waarden van onze prachtige gemeente. Voorbeelden daarvan zijn: Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de kerstlunch voor alleenstaande ouderen, de avond-fiets-vierdaagse van Bartiméus en de Stichting Vroeger & Nu.

Met activiteiten zoals het Black & White diner, de Mountainbike Marathon Amerongse berg (MMA), Lions Jazz Café en de Wijnproeverij  wordt het geld voor deze doelen door de club bijeen gebracht. 

Twee keer per maand komen we als club elkaar. Iedere 2e dinsdag van de maand de zogenaamde Korte Stop bij ons ‘clubhuis’ Parkhuys Rosarium in Doorn voor een gezamenlijk diner en het bespreken van de gang van zaken. 

De 4e dinsdag van de maand richten we onze blik meer naar buiten. Dan organiseert onze Lange Stop commissie een interessante lezing of een bezoek aan een bedrijf of organisatie in de regio. Uiteraard is er ook die avond tijd om gezellig bij te praten.

Onze bijeenkomsten laten zich het beste omschrijven als Utile Dulci; het nuttige met het aangename verenigen.

Al met al vind je bij de Lions club Utrechtse Heuvelrug een combinatie van vriendschap, samen iets organiseren, iets nieuws leren, en omkijken naar onze medemens en omgeving. En dit allemaal in een ontspannen sfeer, als vrienden onder elkaar. 

In de lokale pers wordt veel aandacht aan onze activiteiten besteed. En ook op de verschillende social media kanalen kun je meer te weten komen over onze club.

Zin in een lidmaatschap? Heb je vragen? Mail gerust: gerrit@schipper.family of utrechtse.heuvelrug@lions.nl

 

 

Gerrit Schipper

President 2022-2023

 

NB.

Onze club bestaat uit mannen en vrouwen en telt 40 leden. Wereldwijd telt de Lionsclub ruim 46.000 service clubs in bijna 200 landen, met in totaal zo'n 1,4 miljoen leden. Al deze Lionsclubs zijn min of meer op dezelfde manier georganiseerd waarbij de 'We Serve' gedachte centraal staat. We dienen belangeloos goede doelen, met extra aandacht voor onze eigen gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze goede doelen ondersteunen we met financiële donaties uit fundraising acties en projecten.