De LionsClub Utrechtse Heuvelrug is actief en gezellig

De Lionsclub Utrechtse Heuvelrug is een gemengde club van 40 mensen in de leeftijdsklasse 40+.  

Wat ons bindt is de wens om iets te betekenen voor andere mensen.  Daarnaast kijken we uit naar onze vaste 2een 4edinsdag van de maand wanneer we bij elkaar komen. De ene keer eten we samen in het Jachthuis Landgoed Beukenrode in Doorn en bespreken we kort het reilen en zeilen van onze club. De andere keer is er een inhoudelijk programma: een lezing, excursie of rondleiding. Dit is, afhankelijk van het onderwerp, op verschillende locaties.  

Om iets te kunnen betekenen voor andere mensen ondernemen we door het jaar heen meerdere activiteiten waar we geld mee verdienen en besteden dit dan weer aan goede doelen, doorgaans aan initiatieven op de Utrechtse Heuvelrug. 

Er zijn jaarlijks vaste programmaonderdelen zoals bijvoorbeeld de Mountainbike Marathon Amerongen.  De Lionsclub Utrechtse Heuvelrug organiseert deze sportieve wedstrijd in samenwerking met de MTB marathoncup en onder toezicht van Staatsbosbeheer en gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar waren er wederom 800 deelnemers en ging de opbrengst naar de aanleg van een mindervaliden-pad in de bossen van Leersum en naar de Stichting Vroeger&Nu. Vrijwel alle leden hebben op zo’n dag een (grotere of kleinere) taak. 

Meer voorbeelden: we fietsen op tandems de avond-fietsvierdaagse met de blinde en slechtziende bewoners van Bartiméus; we organiseren een kerstlunch voor alleenstaande ouderen in samenwerking met de gemeente Heuvelrug en burgemeester Naafs.  

Zo hebben we gedurende het jaar een tiental leuke en zinvolle activiteiten en acties. We zorgen ervoor dat de activiteiten efficiënt en degelijk verlopen. En elk lid helpt mee naar eigen kunnen en in vriendschappelijke sfeer.  

Al met al vindt u bij de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug een combinatie van vriendschap, samen iets organiseren, iets nieuws leren, en naar de medemens omkijken.  En dit allemaal in een heel ontspannen sfeer. Veel van onze activiteiten worden besproken in de lokale pers en op onze social media kanalen dus u kent ons wellicht al een beetje.  

Lijkt een lidmaatschap iets? Vragen hierover? Mail gerust naar josjethijssen@ziggo.nl of utrechtse.heuvelrug@lions.nl

 

Josje Thijssen, 

President 2019-2020